راهنمای استفاده درست از داروهای عمومی را بدانید خبر(همه چیز از همه جا)
.:: Your Adversing Here ::.
? ?

راهنمای استفاده درست از داروهای عمومی را بدانید

حتما شما هم در کمدهای خانه تان کیسه کیسه دارو دارید، احتمالا تا الان تخصص هم پیدا کرده اید و خودتان یک پا دکتر شده اید و برای خودتان و نزدیکان تان مرتب دارو تجویز می کنید. اما دست نگه دارید، تجویز خودسرانه دارو می تواند شما را با مشکلات متعدد روبه رو کند، برای مثال داروهای پرمصرفی که مثل نقل ونبات مصرف می شوند، می توانند عوارض جدی برای سلامت شما داشته باشند.

 

 ● استامینوفن

اگر کبدتان را دوست دارید

در بسیاری از کشورهای جهان استامینوفن، در شکل های مختلفش، پرمصرف ترین دارو است. از این دارو برای درمان دردهای متنوع، از سردرد تا درد دوره های زنانه استفاده می شود. یادتان باشد که قرص های سرماخوردگی، آنفلوآنزا و مسکن هایی مثل تاینولول هم حاوی استامینوفن با دوز بالا هستند. استفاده بی رویه از استامینوفن می تواند منجر به نارسایی کبدی شود (علامت های اولیه نارسایی کبدی عبارتند از درد شکم، تهوع، استفراغ و یرقان). در ضمن یک نکته جالب هم این است که استفاده از استامینوفن به مقدار زیاد می تواند سردرد خاصی ایجاد کند که در پزشکی این مشکل را «سردرد بازگشتی» می نامند. از آنجایی که زنان بیشتر از مردان از سردرد رنج می برند و به خاطر آن دارو مصرف می کنند، آنها باید بیشتر درباره این نکته بدانند.

توصیه ایمنی

هرگز بیشتر از ۸ قرص حاوی استامینوفن در یک روز نخورید (حداکثر دوز قابل تحمل استامینوفن در بدن ۴۰۰۰ میلی گرم در روز است)

 

 

● داروهای سرماخوردگی

فقط برای علاجتان دارو

در حال حاضر در جهان حدود ۷۰۰ نوع داروی ضدسرماخوردگی و آنفلوآنزا در دسترس است. بسیاری از مردم جهان به طور خودسرانه از این داروها استفاده می کنند و نکته جالب اینجاست که در بسیاری از موارد آنها از چند دارو با هم استفاده می کنند در حالی که آن داروها تاثیر مشابه دارند. بیشتر اوقات هم افراد دچار بیماری سرماخوردگی یا آنفلوآنزا از داروهایی استفاده می کنند که برای تسکین برخی عوارض خاص هستند اما آنها این عوارض را ندارند. استفاده بیش از حد از داروهای سرماخوردگی می تواند باعث بروز عوارض جانبی و بروز واکنش های ناشی از تداخل دارویی شود. برای مثال شما ممکن است دچار سرماخوردگی شده باشید و تنها علائمی که دارید آبریزش بینی باشد، برای همین چه دلیلی دارد که داروی ضدسرفه، سردرد یا بدن درد مصرف کنید؟ برای درمان آبریزش بینی مصرف یک دکونژستان کافی است.

توصیه ایمنی

اگر می خواهید داروی ضدسرماخوردگی یا آنفلوآنزا مصرف کنید، دارویی را مصرف کنید که حداقل سه چهارم علائم که توسط آن دارو درمان می شود را داشته باشید. اگر تب دارید، یک تب بر ساده مصرف کنید تا بی دلیل مواد شیمیایی را به بدنتان وارد نکنید.

 

 

● آنتی هیستامین ها

این قرص ها را در روز نخورید

آلرژی، کابوس میلیون ها و حتی میلیاردها نفر در جهان است. در مقاطعی از سال، مثلا در اواسط بهار افراد بسیاری را می بینید که دچار آبریزش، سرفه، اشک ریزش، خس خس سینه و خارش دست و پاها هستند. اکثر این افراد اولین کاری هم که می کنند پناه بردن به داروهای آنتی هیستامین در دسترس مثل آنتی هیستامین دکونژستان، دیفن هیدرامین و مانند آنهاست اما این را بدانید که بهتر است این داروها را فقط شب ها مصرف کنید و در روز از آنها استفاده نکنید، زیرا این داروها باعث بروز خواب آلودگی می شوند و مثلا در صورتی که بخواهید رانندگی کنید شما را با مشکل روبه رو می کنند.

توصیه ایمنی

بهتر است همه آنتی هیستامین ها را در طول روز مصرف نکنید، این موضوع را به خصوص درباره داروهای حاوی دیفن هیدرامین به کار بگیرید. اگر هم علامت اصلی شما احتقان است فقط از نوع دکونژستان استفاده کنید

 

 

● داروهای ضددرد و ضدالتهاب یا NSAIDS

چرا باید بروفن را با شیر خورد

احتمالا اسم این خانواده از داروها برایتان ناآشناست اما شما واقعا از این داروها استفاده کرده اید، یعنی می شود در زندگی تان از آسپرین، بروفن، ژلوفن، ناپروکسن و… استفاده نکرده باشید. این گروه از داروها که نام آنها داروهای غیراستروئیدی ضدالتهابی هستند و به نام های تجاری ادویل، آلول، موترین و… به فروش می رسند پرفروش ترین و پرمصرف ترین داروها در اروپا و ایالات متحده هستند و براساس تحقیقات انجام گرفته بیشتر این داروهایی که بیش از حد لازم و به صورت بی دلیل مصرف می شوند داروهای همین خانواده هستند اما حواستان باشد که این داروها لایه محافظ معده و دوازدهه را از بین می برند. برای همین باعث بروز زخم های گوارش و زخم معده می شوند. در واقع دومین علت ایجاد زخم معده (بعد از عفونت معده با میکروب هلیکو باکتر پیلوری) مصرف بیش از حد این داروهاست. در ضمن این مسکن ها هم در صورت استفاده زیاد می توانند باعث «سردرد بازگشتی» شوند. درنهایت هم اینکه مصرف زیاد این داروها با افزایش احتمال ابتلا به مشکلات کلسیم و افزایش احتمال بروز سکته های قلبی و مغزی همراه هستند.

توصیه ایمنی

برای جلوگیری از ابتلا به زخم های گوارشی همیشه این داروها را با غذا بخورید (یک راه حل خوب هم خوردن آن همراه با یک لیوان شیر است). در ضمن بهتر است هیچگاه در یک روز بیشتر از ۳ قرص از این خانواده را نخورید و هرگز برای مدت بیشتر از ۱۰ روز نباید این قرص ها را به طور متوالی مصرف کرد

 

 

● دارو های مقابله کننده با پمپ پروتن (PPIS)

به امپرازول معتاد نشوید

شاید اسم این گروه از داروها برای شما عجیب باشد اما تعجب نکنید این داروها برای شما آشنا هستند. حتما نام داروی امپرازول را شنیده اید و احتمالا از آن استفاده هم کرده اید. به هر حال حداقل ۵درصد از جمعیت یک کشور از مشکل سوزش معده و ترشح بیش از حد اسید معده رنج می برند و برای همین داروهای خانواده امپرازول جزء پرمصرف ترین داروهای جهان هستند. این داروها جلوی ترشح اسید معده را می گیرند و این گونه مشکل سوزش معده، در معده و زخم های معده و دوازدهه را حل می کنند اما استفاده مداوم و بیش از حد معمول از اینگونه داروها حالت وابستگی به دارو ایجاد می کند، حتی تحقیقاتی در انگلستان نشان داده، مصرف ۴ یا ۵ هفته ای دارو در افراد داوطلب سطحی از وابستگی در آنها ایجاد کرده است. در ضمن یادتان باشد که پس از مصرف داروهای خانواده امپرازول سطح معده و روده شما کمتر اسیدی خواهد بود و این یعنی جذب کمتر کلسیم که این در افراد میانسال می تواند باعث افزایش احتمال شکستگی شود. در جایی از کم خونی ناشی از کمبود ویتامینB۱۲ و ضایعات رشته های عصبی ناشی از کمبود ویتامین B۱۲ هم در افرادی که مدت طولانی از این داروها استفاده می کنند، دیده شده است.

توصیه ایمنی

هیچگاه امپرازول و سایر داروهای این خانواده را برای مدت بیشتر از ۴ هفته استفاده نکنید. اگر مشکل زخم معده یا سایر مشکلات شما حل نشد با پزشکتان درباره سایر انواع داروهای در دسترس برای حل این مشکلات مشورت کنید. در صورتی که مدت زیادی است از این دارو استفاده نکرده اید هم حداکثر ۲ هفته می توانید آن را استفاده کنید


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





  • نويسندگان : امیرحسین زینلی
  • تاريخ: دو شنبه 5 تير 1391برچسب:,

  • khabarfarsi

    امیرحسین زینلی

    khabarfarsi

    http://khabarfarsi.loxblog.com

    خبر(همه چیز از همه جا)

    راهنمای استفاده درست از داروهای عمومی را بدانید

    خبر(همه چیز از همه جا)

    ایمیل:amir_rko1995@ymail.com خــــــــبـــــــــر(هـــــمــــــه چــــیـــــز از هــــمـــــه جــــــا)

    خبر(همه چیز از همه جا)